سازمان محیط زیست پیگیر افزایش حمایت قضایی از محیط بانان

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:سازمان محیط زیست پیگیر افزایش حمایت قضایی از محیط بانان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در یادداشت هفتگی خود نوشت: ارتباط با رسانه ها و تا جای ممکن پاسخگویی دقیق به پرسش های خبرنگاران یکی از سیاست های من و همکارانم در سازمان حفاظت محیط زیست است. برای تحقق این سیاست باید از روش های مختلفی استفاده کرد. یکی از این روش ها برگزاری منظم نشست های خبری است.

وی اضافه کرد: سه شنبه گذشته نخستین نشست خبری را برگزار کردیم. به اتفاق معاونان سازمان تلاش کردیم در مدت زمان تعیین شده به سوالات اغلب خبرنگاران حوزه محیط زیست پاسخ دهیم. آلودگی هوا و مازوت سوزی، حقآبه تالاب ها، وضعیت ستاد احیای دریاچه ارومیه و تالاب هامون، طرح طبیعت گردی آشوراده ، اجلاس باکو و برنامه ملی مواجهه با پدیده تغییر اقلیم، ناترازی انرژی، ارزیابی آثار محیط زیستی پروژه ها و احکام محیط زیستی لایحه بودجه از مهمترین موضوعات مطرح شده بود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اغلب خبرنگاران با تجربه و حرفه ای در گزارش هایشان دقت لازم را در انتقال مطالب به خرج داده بودند اما اندکی از خبرنگاران هم بودند که در انتقال گفته های من و همکارانم دقت و امانت داری را فدای سرعت کرده بودند. به عنوان مثال درباره ابرچالش فرونشست زمین اشاره کردم که موضوعات بهره برداری از آب بر اساس قوانین بالادستی و از جمله برنامه هفتم بر عهده وزارت نیرو و جهاد کشاورزی است اما سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه مطالبه گر برای حقآبه های محیط زیستی پیگیر این موضوع و پیامدهای سو ناشی از برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی است. با این وجود بعد از نشست در یکی از خبرها با این تیتر روبه رو شدم: «رییس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده این سازمان در قبال فرونشست وظیفه قانونی ندارد.»

انصاری ادامه داد: اتفاقاً همان روز آقای دکتر «علی بیت اللهی» به عنوان فردی که سال هاست در زمینه فرونشست کار و مطالعه می کند به عنوان مشاور سازمان منصوب و معرفی شد تا در سیاستگذاری و برنامه ریزی اصولی برای تقویت جایگاه نظارتی سازمان ما را یاری کند.

وی افزود: درباره نقش مازوت متوجه شدم که برخی از خبرنگارانی که حوزه تخصصی شان محیط زیست نیست با مفهوم «سیاهه انتشار» و عوامل دخیل در آلوده شدن هوا آشنایی کافی ندارند. شاید به همین دلیل هم برخی در انتشار خبرهایشان نقش مازوت در آلودگی هوا را ناچیز توصیف کرده بودند. در حالی که قبلاً هم توضیح داده بودیم الگوی آلودگی در همه شهرها یکسان نیست. از پرسشگری و دقت نظر اغلب خبرنگاران لذت بردم. خبرنگاران آگاه، توانمند و پرسشگر ناظر عملکرد ما هستند و موجب می شوند شمار خطاهای ما کم شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: دومین نشست با تشکل های مردم نهاد محیط زیستی، را هم روز پنج شنبه در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار کردیم. حضور قابل توجه و مشتاقانه نمایندگان سمن های حاضر در جلسه بسیار امیدوارکننده بود. «تقویت مشارکت مردمی» برای حفظ محیط زیست یکی دیگر از سیاست های محوری ماست. نکته ای که کیادلیری ، معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان هم در این نشست بر آن تاکید کرد.

وی افزود: حمایت از طرح های ارائه شده تشکل ها با استفاده از ظرفیت صندوق ملی محیط زیست، استفاده از مشورت تشکل ها در اتخاذ تصمیمات مهم و فراهم کردن زمینه نظارت تشکل ها بر اقدامات با هدف تقویت شفافیت بخشی از روش های تقویت مشارکت مردم است که دنبال می کنیم.

انصاری ادامه داد: با هدف افزایش شفافیت و تحقق شاخص های عدالت در طرح های بزرگ توسعه ای، فراخوان نظرخواهی عمومی درباره پیش نویس آئین نامه ارزیابی اثرات محیط زیستی طرح ها را هم منتشر کرده ایم. امیدوارم با دریافت نظر کارشناسان، صاحبنظران، خبرنگاران، جامعه شناسان، فعالان جوامع محلی و… متن نهایی آئین نامه با کیفیت لازم تدوین شود و قدری از تنگناها و مسائل این بخش مهم کاهش یابد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در روزهای گذشته درباره ارتقای حمایت و معاضدت قضائی در حوزه فعالیتی محیط بانان هم اقداماتی انجام دادیم. پیرو جلسه با رئیس دیوان عالی کشور و دادستان کشور و با پیگیری های دکتر شمس - مدیرکل حقوقی و امور مجلس سازمان، خوشبختانه در راستای اعمال ماده 477 قانون آئین دادرسی کیفری دستور رسیدگی مجدد به پرونده شهید « باشقره » در دیوان عالی کشور صادر شد. این شهید عزیز در سال 1397 در پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز جان خود را از دست داد. پرونده ایشان یک بار در دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفته بود.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، انصاری در پایان خاطرنشان کرد: افزایش چتر حمایتی قضائی، موضوع ارتقای بیمه شامل اخذ وکیل، تودیع وثیقه و پرداخت دیه در صورت محکومیت و پرداخت هزینه های درمان در صورت مصدومیت توسط شکارچیان غیرمجاز و اصلاح قانون حمل سلاح به نفع محیط بانان از جانب دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان با اولویت و سرعت در حال پیگیری است.

نظرات

captcha